Bekräfta Dina Vatten

Bekräfta Dina Vatten är en populärt skriven, vetenskapligt grundad bok om kräftförvaltning och kräftbiologi. Kräfthandboken har producerats av Sveriges Fiskevattenägareförbund i samverkan med SLU:s kräftforskare.

Boken behandlar förvaltning av både signalkräfta och flodkräfta och belyser de faktorer som påverkar kräftornas livsbetingelser och hur man kan förbättra förutsättningarna för ett kräftbestånd. Boken innehåller även reportage om kräftförvaltning och inspirerande exempel om kräftans potential som landsbygdsnäring.

Boken vänder sig till kräftförvaltare såsom fiskevårdsområdesföreningar, samfällighetsföreningar, enskilda fiskevattenägare men även kräftintresserade i allmänhet.

Medlemspris: 200 kr inkl. moms och frakt (beställning av minst 20 ex)
Medlemspris: 225 kr inkl. moms + frakt (mindre beställningar)
Pris ej medlem: 250 kr inkl. moms + frakt (beställning av minst 25 ex)
Pris ej medlem: 275 kr inkl. moms + frakt (mindre beställningar)    

För beställning av kräftboken Bekräfta dina vatten kontakta: 

Tony Forsberg
Tel: 0722-140869
Epost. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Fånga Fiskeresursen

En studiebok i lokal fiskevattenutveckling och småskalig fisketurism.

Fånga Fiskeresursen är en praktisk studiebok som både kan användas som studiecirkelmaterial och vid självstudier. För fiskevårdsområdesföreningens funktionärer ger den värdefulla kunskaper och god vägledning i det löpande förvaltningsarbetet. Boken bygger på utprovade utvecklingsmodeller för lokal fiskevårdsplanering och fisketurismutveckling.

Studieboken vänder sig till såväl fiskevårdsområdesföreningar som enskilda fiskevattenägare, familjeägda jord- och skogsbruksföretag, med intresse att utveckla och etablera fisketurism som näring på gården.

Studieboken ger handfast vägledning vid utarbetande av lokala förvaltnings- och utvecklingsplaner i landets fiskevårdsområden. Boken bistår dessutom med strukturerad hjälp åt landsbygdsföretagare med ambitioner att utveckla småskalig fisketurism som näring på gården.

Pris: 150 kr inkl. moms + frakt

För beställning av studieboken Fånga Fiskeresursen kontakta: 

Tony Forsberg
Tel: 0722-140869
Epost. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.