Sävelångens FVOF

Sävelången, Lillelången

Sävelången är en spännande sjö med chans till stora exemplar av nästan alla förekommande arter.

Abborren når en hög medelvikt genom att sjön har ett stort bestånd av nors, som leker i början av maj vid Norsesund. I Sävelången har också ett antal öringar över 5 kilo fångats – den största på ca 12 kg. Numera är öringbeståndet tynande p.g.a. att inga öringsmolt längre får sättas in och den naturliga reproduktionen är svag.

Bra ställen att fiska finns kring Nääs bro där det går att bedriva ett framgångsrikt fiske från träbryggan. Stor gädda, abborre och numera även gös fångas bäst ute på frivattnet. Sävelångsrekordet för gädda är 18 kilo, en av de största gäddorna som har fångats i Göteborgsregionen. De kanske bästa abborrställena hittar man intill 15-metersgrundet vid Ingared och grundet utanför Tollered. Här finns norsabborrarna såväl sommar som vinter. Sannolikt går det också att ha ett bra lakefiske i Sävelången, men detta fiske är ganska outforskat. Isfisket kan vara bra efter både gädda och abborre, men strömmar under isen gör det lurigt! Håvaredsviken är dock ett relativt is-säkert och populärt område..

Vid Nääs bro finns cafe´ och den vackra och lättåtkomliga fiskebrygga som är en mycket bra fiskeplats. Även sjösättningsramp finns vid Nääs.

Sävelången ligger även bra till för den som inte har tillgång till bil. Det går fint att åka till lokaltågstationerna Floda och Norsesund, som båda ligger intill bra fiskeplatser.

Yta: 570 ha.

 

Län: Västra Götalands län
Kommuner: Lerum, Alingsås

Fiskekort

Vi erbjuder följande fiskekort, klicka på respektive för att se vilka regler som gäller.
Dagkort (50 kr)
Årskort (120 kr)
Årskort med båt (240 kr)

Köp fiskekort på https://www.ifiske.se/fiske-savelangen-lillelangen.htm

Allmänhetens kontaktperson

Stefan Larsson
stefan.larsson.wwe@gmail.com

Hemsida

Saknas

PDF

Ladda ner PDF-fil