Ängens FVO

Ängens fiskevårdsområdesförening bedriver ett aktivt arbete med lokal fiskevård och för att förbättra servicen och tillgängligheten för dig som gästar våra fiskevatten. 

Vi erbjuder olika varianter av fiskekort för sportfiske året runt.

Ängssjön, Rötjärn, Märrtjärn mfl

Abborre (Riklig) , Röding - Endast Ängsjön (Vanlig) , Gädda - Ej i Ängsjön & Märrtjärn (Normalt) , Flodkräfta - FVO är skyddsområde för flodkräfta (Lite) , Öring - Endast Ängsjön (Lite)

Ängsjön är 164 hektar stor och mycket långsmal. Sjön har förutom abborre ett naturligt bestånd av röding och en liten stam öring.

Föreningen har uppfört en övernattningsstuga på ön Kullerholmen som kan bokas av den som löst fiskekort. Bokning görs under fliken fiskekort.

Därutöver finns det ett antal båtar som fiskekortsinnehavaren kan låna, se markering på kartan. Båtarna tas upp 1 oktober varje år och sätts i sjön igen under våren när isen har släppt.
Inom fiskevårdsområdet finns även flera tjärnar i vilka man kan fånga abborre och gädda. Vid Rötjärnet finns det två båtar att låna.

Föreningen förvaltar fisket i Ängsjön, Rötjärnet, Gettjärn, Lomtjärnet, Vianstjärnet, Bicktjärnet, Stubbtjärnet, Bergtjärn och Märrtjärnet.

Ängens FVO utgör ett skyddsområde för flodkräfta. Informationsskyltar finns uppsatta kring sjön och finns även som .pdf för nedladdning.

Län: Värmlands län
Kommun: Sunne

Fiskekort

Vi erbjuder följande fiskekort, klicka på respektive för att se vilka regler som gäller.
Dygnskort (75 kr)
Giltigt i 24h.
Sommarkort (100 kr)
Säsongskortet giltigt mellan 1 maj och 30 september.
Årskort (400 kr)
Giltigt i 365 dagar.
Stuga Kullerholmen (20 kr)
Man får max boka ett dygn per person och sjudagarsperiod.Bokning gäller från och med kl 12.00 bokningsdagen till och med kl 12.00 efterföljande dag.Stugan huserar fyra vuxna personer på träbritsar.Sovsäck och liggunderlag medtages. Stugan värms upp med kamin. Ved finns tillgängligt på två platser som har markerats på kartan med ett informationsskylt. Egen yxa tas med fördel med.WC-faciliteterna består av ett utedass. Den som hyr stugan ansvarar för att allt skräp medtages och att stugan lämnas ren och fräsch.OBS Föreningens båtar tas upp den 1 oktober varje år och sätts i sjön igen under våren. Under denna period nås stugan enbart genom att gå på isen.
Bastu - 4h (100 kr)
Uthyrning av bastu i 4 timmar.  

Köp fiskekort på https://www.ifiske.se/fiske-angssjon-rotjarn-marrtjarn-mfl.htm

Allmänhetens kontaktperson

David Hult
070 - 648 38 54
rokkmakk@hotmail.com

Hemsida

Saknas

PDF

Ladda ner PDF-fil