Mjörns FVOF

Mjörns FVOF förvaltar fisket i Mjörn som ligger i Alingsås och Lerums kommun ca 35 km NO om Göteborg.

Ytan är ca 57 kvm och har ett största djup på ca 52 m. Det finns många olika stora öar i sjön och någon är bebodd året om. Sjön har ett så kallat innanhav där djupet ligger på mellan 20-40 m.

Här finns det siklöja och nors som föda till den pelagiskt levande fisken som bl.a. gös och insjööring som är klassad som riksintressant.

Nära till Göteborg med Tysklandsterminalen och Landvetter flygplats.

Mjörn

Mjörn med sitt rika fågelliv och sitt artrika fiskebestånd är en pärla. Det är ett varierande fiske från att meta, vertikalfiska till att trolla vilket gör att man kan anpassa sitt fiske efter det man vill fiska på ett omväxlande sätt, från att fiska på grunt vatten till att fiska pelagiskt på 20-50m.

Man har ett intensivt arbete med att få till en bra stam av öring i systemet, vilket har visat sig att inte vara så lätt. Därför uppmanas att man återutsätter fångad öring med varsam hand, samt rapporterar in fångstplats och storlek på fisken och om den var fett fenklippt.

Sjön är ett litet innanhav och blåser gärna upp lätt till grov sjö på metervågor, detta gör att man skall iaktta stor respekt för sjön. Nämnas bör även att det är en ström sjö. Med många öar i sjön så ger den ett intryck av att vara en skärgård. En av öarna, Risön, är ett naturreservat. Dit brukar Ångbåten Herbert ha sina turer under sommaren från Alingsås. Mjörn med sitt varierande landskap ger en fin naturupplevelse och njutning för både kropp och själ.

Välkomna att besöka detta ”innanhav”!

Län: Västra Götalands län
Kommuner: Alingsås, Lerum

Fiskekort

Vi erbjuder följande fiskekort, klicka på respektive för att se vilka regler som gäller.
Dagkort (60 kr)
Turistkort (7 dygn) (250 kr)
Turistkortet KAN INTE kombineras med båtkort. Varje fiskare i båten måste ha ett gällande dagkort eller turistkort. Turistkortet KAN kombineras med paravankortet, se regler för detta nedan.
Årskort (400 kr)
Båtkort (250 kr)
Båtkort är endast giltigt tillsammans med gällande årskort, båda utställda till båtföraren.
Sidospöparavankort (150 kr)
1/1 – 30/4 samt 1/9 – 31/12

Köp fiskekort på https://www.ifiske.se/fiske-mjorn.htm

Allmänhetens kontaktperson

jacobardenfors@gmail.com

 

Hemsida

http://mjornfvo.nu/

PDF

Ladda ner PDF-fil